V-MB Glasmachines

Polijsten


Polijsten is het tot glans brengen van het object.

Wij leveren natuurlijk ook een polijstschijf voor deze machine. Ook deze is magnetisch rond 304 mm met een gat van 16 mm.

Zorg ervoor dat de waterkraan op het bedieningspaneel dicht is.
Voor het polijsten gebruikt u de machine niet in de waterrecirculatie mode omdat het water uit de filterbak glas stof of andere deeltjes kunnen bevatten die voor krassen zouden kunnen zorgen maar ook niet met vers water omdat dan het Cerium oxide te snel van de schijf verdwijnt en dit zonde is van het Cerium Oxide.
Het beste resultaat word verkregen door  vers kraanwaterwater en bijv. Cerium-Oxide te mengen in een fles. Schud dit dan net zolang dat er een mooie emulsie ontstaat, Begin niet met teveel Cerium Oxide toe te voegen maar kijk het steeds na. je zult het met het polijsten merken of er weinig of te teveel in zit. Dit is een persoonlijk gevoel.
Deze emulsie breng je dan aan op de polijstschijf en wel vanaf de buitenrand naar halverwege de polijstschijf. Hierdoor krijg je dan een nat stuk en een droog stuk. Zet de machine aan en start bijv. op stand drie en beweeg het werkstuk van buiten naar binnen. Doordat je het natte gedeelte naar binnen naar het droge gedeelte werkt, verlies je geen emulsie en richting het droge gedeelte ontstaat de wrijving voor het polijsten.
Zodra je het gevoel hebt dat je grip houdt breng je het toerental omhoog.
Je werkt net zolang door totdat je het beoogde resultaat hebt bereikt. mocht je het gevoel krijgen dat de schijf te droog wordt dan wat emulsie erbij doen. Is de schijf nog nat genoeg maar het gehalte van de cerium Oxide wordt te laag dan strooi er voorzichtig een beetje Cerium Oxide bij. Tip: zeef het Cerium Oxide zodat er geen klonters bij zitten.
 
Als je klaar bent met het polijsten moet je de schijf goed laten drogen en na herhaaldelijk gebruik af en toe goed uitspoelen. Berg de schijf zo op dat er geen rotzooi op kan komen nadat de schijf goed droog is.
 

pollie

pollie